Evenement in Dublin

Meer dan 30 personen woonden op 25 maart het COPE-evenement (Culture on Prescription Europe) bij van de Dublin City University (DCU). De presentaties tijdens het evenement gaven inzicht in de beweegredenen, omvang, implementatie, resultaten en output van het project. Daarnaast leverden kunstenaar Susan Leen en de projectdeelnemers een belangrijke bijdrage door hun werk te laten zien, en oprechte verhalen te delen over de impact van het project op hen.

De deelnemers aan het evenement bestonden uit beleidsmakers en besluitvormers uit de gezondheidszorg, sociaal voorschrijvers, medisch personeel, andere non-profitorganisaties die actief zijn in de zorgsector, kunstenaars/facilitators uit de creatieve sector en multidisciplinaire vertegenwoordigers van medewerkers van de DCU.

Hoewel het sociaal voorschrijven als beleid stevig gevestigd is in Ierland, met een robuust kader dat de landelijke implementatie ervan ondersteunt, introduceerde de nadruk op culturele betrokkenheid als een vorm van sociaal voorschrijven een nieuwe dimensie. Veel mensen hebben gemerkt dat deelname aan culturele activiteiten hun zelfbewustzijn en focus verbetert en hen aanmoedigt om hun creatieve stem te ontdekken, nieuwe vriendschappen te sluiten, en gevoelens van isolatie en eenzaamheid te bestrijden. Deze innovatieve aanpak werd positief ontvangen en het project kreeg lovende commentaren en feedback.

DCU is er trots op te hebben deelgenomen aan zo’n succesvol project en de kans te hebben gehad om samen te werken met een geweldige groep projectpartners die elk hun unieke expertise en ervaring inbrachten om het project tot een succes te maken.