Cultuurpresentatie onderscheiden op internationale wetenschappelijke conferentie

Tijdens de recente internationale wetenschappelijke conferentie Gerontology Days 2023, die op 12 en 13 oktober plaatsvond in Debrecen, Hongarije, werd cultuur op een hybride en online manier in de kijker gezet met een presentatie van Juliana Louceiro, projectmanager bij SHINE 2Europe.

Deze presentatie richtte zich op de theatercursus die was ontwikkeld in de Portugese pilot, genaamd Sensory Lab, onder begeleiding van Trincheira Teatro. Juliana Louceiro vertelde hoe acteren het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van deelnemers kan versterken, maar ook hoe het hun netwerk van contacten kan uitbreiden, waardoor isolement effectief wordt bestreden. Om het positieve effect van deze implementatie te benadrukken, werden de reacties van de deelnemers gedeeld.

De presentatie benadrukte hoe deelname aan culturele activiteiten het leven van ouderen positief kan veranderen, waardoor ze niet alleen sociaal actief worden, maar ook betrokken raken bij de gemeenschap. Daarnaast biedt het hen de mogelijkheid om op een actieve manier ouder te worden.

Deze projectpresentatie werd publiekelijk erkend en als een van de beste presentaties van het evenement beschouwd door het Wetenschappelijk Comité, het Organiserend Comité en de voorzitters van de secties.