Enthousiasme over de schilderworkshops

“Samen leren tekenen/schilderen is leuk om te doen”, aldus de Bodegraafse Harmen Kooistra en dat is gebleken. In het project Cultuur op Recept van AFEdemy, hebben 7 deelnemers vanaf 9 mei leren schilderen onder begeleiding van Harmen Kooistra in Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda. De laatste sessie is op 20 juni.

Dit project is bedoeld voor mensen die in contact willen komen met anderen en in groepsverband willen leren tekenen en schilderen. Bij de eerste kennismakingssessie van 9 mei was AFEdemy uit Gouda aanwezig. Daarna waren er 6 sessies met de kunstenaar.

Ervaringen deelnemers

Met steun van Senioren Journaal en Sociaal Team Gouda waren er 7 deelnemers aanwezig voor de schildersessies. Zij zijn erg positief over deze ervaring. “Het is echt heel rustgevend om twee uur lang nergens meer aan te denken, alleen aan schilderen. Het is jammer dat het twee uurtjes zijn, want dat is zo weer voorbij,” zegt Marjolein, deelnemer van de workshop.

Harmen Kooistra

Harmen Kooistra uit Bodegraven is al ruim 40 jaar kunstenaar. In de workshop legt Harmen uit hoe schilderijen, zoals het Hollandse landschap, kunstwerken van Rembrandt, sterrenstelsels, bloemen en stillevens mooi op het doek afgebeeld kunnen worden. Harmen was enthousiast over het project en is blij met de mooie resultaten van de deelnemers. “Kunst is iets om te scheppen en ik vond het heel leuk om daarin te begeleiden. In de laatste sessie zullen wij alle kunstwerken bij elkaar leggen. Dat wordt heel mooi en zo hoort kunst ook te zijn”, geeft Harmen aan. Voor meer informatie over Harmen Kooistra bezoekt u zijn website: https://harmenkooistra.jouwweb.nl/